In 2003 startte Mark Logtenberg vanuit het kantoor bij zijn boerenbedrijf in Slagharen “De Groene Belangenbehartiger ”. De Groene Belangenbehartiger hield zich aanvankelijk bezig met de ontwikkeling van een kwaliteitskeurmerk genaamd IKB Nederland en met energieverkoop aan bedrijven in de agrarische sector. In deze periode is de basis gelegd voor een IT- gedreven organisatie met aandacht voor mens en dier.

De ondernemingscultuur (motivatie, inzet en gedrevenheid) is ontwikkeld op het boerenerf en deze cultuur is nog steeds in de bedrijven aanwezig. Vanwege de groei van de onderneming en toename van het aantal medewerkers werden de kantoorruimtes op het boerenbedrijfal snel te klein.

Met het oog op de groei van de bedrijven werd er verhuisd naar een groot kantoorpand in het centrum van Hardenberg. Na de verhuizing werden Producert en Deltacon overgenomen. Hierdoor kreeg de inspectie en certificering van keurmerken een boost en werd het keurmerk IKB Nederland verder ontwikkeld.

De in- en verkoop van energie werd in een zelfstandige onderneming ondergebracht. DGB Energie werd gestart en de benodigde leveringsvergunningen werden verkregen. De levering van groene energie aan particulieren, het MKB en de agrarische sector werd volledig verzorgd. Door de algemene verduurzaming en groeiende vraag naar alternatieve vormen van energie werd er een nieuwe onderneming opgericht: Agri Solar, gespecialiseerd in de in- en verkoop van zonnepanelen en andere duurzame energiesystemen.

In 2013 vestigden de bedrijven zich in het Energiecentrum Hardenberg. Door overnames in 2017 groeiden de bedrijven nog verder en sinds 2018 staat het beursvehikel bekend als de DGB Group. De bedrijven herbergen nog steeds de cultuur die ontstaan is op het boerenerf in Slagharen. De oorspronkelijke ondernemingscultuur van de in 2017 overgenomen bedrijven is daarmee verankerd in de kern van de DGB Group.